Yarım ay şeklinde
doğradığınız 1 adet büyük soğanı, ufak ufak doğradığınız 2 diş sarmısağı ve
servis edeceğiniz kadar eti bir kaba yerleştirin.
Üzerine tuz, karabiber
ve zeytinyağı gezdirin.
Ellerinizle güzelce
karıştırın.
Bence elleriniz en doğal
kaşıktır ve elle hissetmek ve yemek yapmak sanırım işin en keyifli yanlarından
biri.
Kapağını kapattığınız
kabı servisinizden 1 gece öncesinden buzdolabıma koymalısınız ki lezzeti iyice
içine çeksin.
Ve geldik 1 gün
sonrasına, yani servisine... Genişçe bir teflon tavanın altını yüksek ateşte yakıp tavanın iyice ısınmasını
sağlayın.
Tavadan gelen ısı iyice arttıktan sonra etleri tavaya yerleştirebilirsiniz..Etin pişme derecesini zevkinize göre ayarlayabilir, az - orta veya çok pişmiş olarak servis edebilirsiniz..
Tavadan gelen ısı iyice arttıktan sonra etleri tavaya yerleştirebilirsiniz..Etin pişme derecesini zevkinize göre ayarlayabilir, az - orta veya çok pişmiş olarak servis edebilirsiniz..
Gelelim bu nefis
İstiridye mantarlarına...
Size tavsiye edeceğim en kolay yol olan yıka- kurut- pişir üçlemesiyle çok basit bir tarif veriyorum:
Önce mantarları soğuk su altında iyice yıkayın ve süzülmesi için tel süzgece geçirin.
Suları süzüldükten sonra kağıt havlu ile üzerinde kalan tüm nemi de alın.
Mantarları tuzlayıp yine ellerinizle tuzu iyice yedirin.
Önceden ısıtmış olduğunuz teflon bir tavaya mantarları koyun. Kendi saldığı su ile iyice pişecek olan mantarların tadına inanamayacaksınız.
Size tavsiye edeceğim en kolay yol olan yıka- kurut- pişir üçlemesiyle çok basit bir tarif veriyorum:
Önce mantarları soğuk su altında iyice yıkayın ve süzülmesi için tel süzgece geçirin.
Suları süzüldükten sonra kağıt havlu ile üzerinde kalan tüm nemi de alın.
Mantarları tuzlayıp yine ellerinizle tuzu iyice yedirin.
Önceden ısıtmış olduğunuz teflon bir tavaya mantarları koyun. Kendi saldığı su ile iyice pişecek olan mantarların tadına inanamayacaksınız.
Hatta bu iki tarifi aynı
anda kullanmasanız da olabilir. Çünkü mantarlar zaten et gibi J