25 Nisan 2013 Perşembe

Tıkla İndir, Tıkla Getirt!

26 ilde 128 mağazası ile sektöründe lider olan D&R, dr.com.tr ile kültür, sanat ve eğlence dünyasını bir tıkla evinize getiriyor. Reklam filmiyle online sipariş hizmetini duyuran D&R, kültür, sanat ve eğlenceye kısa yoldan ulaşmak isteyenler için internet sitesini yenilenen tasarımıyla hizmete sundu. Kitap, film, müzik, elektronik, oyun&konsol, dergi, kırtasiye, hobi&oyuncak, kişisel ürünler ve  e-kitap kategorilerinde yer alan binlerce ürünü sipariş edebilme olanağı sunan D&R, teknolojinin sunduğu olanakları en iyi şekilde kullanarak müşterileriyle buluşturuyor.

İnternet sitesi dışında tablet ve akıllı telefonlar için tasarlanan mobil uygulamalarla tüm platformlarda hizmet veren dr.com.tr, hızlı ve kolay bir alışveriş imkanı sunuyor.

Ayrıca D&R ve DMC’nin işbirliğiyle yayın hayatına başlayan yasal internet müzik platformu "MUSICCLUB" ile 200.000 adet yerli şarkı ve binlerce albüm indirilebiliyor.

Kültür, sanat ve eğlencede zengin ürün çeşidine ulaşmak için siz de dr.com.tr’ye girin, tıklayıp indirin, tıklayıp getirtin.

Bir bumads advertorial içeriğidir.



Her Zaman Okuduğunuz Hürriyet'i Şimdi İzleyin

Hürriyet TV şimdi yayında.

Hürriyet TV’yi ziyaret edenler, aradıkları her şeyi artık tek tıkla seyredebilecekler. Hürriyet TV, zengin haber içeriğinin yanı sıra konusunda uzman isimlerle gerçekleştirdiği programlarla da dopdolu.

Hürriyet TV’de Berza Şimşek’ten günün mutlaka görülmesi gereken haberlerini izleyip usta gazeteci Sedat Ergin’den haftanın yorumunu alabilirsiniz. Üstelik gündemin özetini, Metehan Demir, 3 dakikada sizin için yorumluyor.

Burcunuzdaki yeni gelişmeleri merak ettiğinizde ise Susan Miller ile yıldızlara bakabilir, Sebla Kutsal ile dilediğiniz zaman, kültür ve sanat dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Uğur Cebeci ise sivil havacılığın geldiği son noktayı size Kokpit’ten anlatıyor.

Magazinden spora, eğlenceden ekonomiye hepsi ve daha fazlası, sürekli güncellenen Hürriyet TV’de sizi bekliyor.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Nisan 2013 Pazar

Burası Bizim Mahallemiz


Doğduğu mahallede büyüyen, okula giden, evlenip tekrar aynı mahallede yaşayan çok fazla İstanbullu olduğunu düşünmüyorum. Ben bu şanslı kesimden biriyim. 
Doğduğum mahallede evlenmeden bir sene önceye kadar yaşayıp 1 sene annemin çocukluk semtinde kaldıktan sonra tekrar aynı mahalleye güle oynaya dönmüştüm. 4,5 sene önce çocukluğumu geçirdiğim evin iki sokak ilerisine geçerek ikametgahımı tekrar aynı mahalleye taşımış oldum.
Bu süre zarfında yollarda geçirdiğim uzun saatler, zaman zaman çok yoğun olan caddelerimiz ve sokaklarımızı düşünerek, bir sonraki adımda çocuk yetiştirmek için daha sakin bir mahalleye doğru yelken açmaya karar verdik.
Şimdi geriye dönüp baktığımda burayı ne kadar özleyeceğimi bir kez daha düşünüyorum. Tamirci muslukçumuzun, sokak simitçimizin ve hurdacımızın olduğu, camdan sepet sarkıtılarak bakkaldan alışveriş yapıldığı, kasabın, bakkalın, manavın, terzinin ve daha sayamadığım bir sürü esnafın yan yana dükkan açtığı bir mahalle bizim mahallemiz. 
Ayakkabı tamircisi, berber, fotoğrafçı ve fırın yan yanadır bu mahallede. Zaten esnaf yaşayanların çoğunu tanır. Sık sık aynı yerden alışveriş yaparsanız ahbap bile olursunuz. Ufak bir sökük bile olsa köşedeki terziye diktiriverirsiniz.
Su saatini okumak için gelen eleman gündüz sizin zilinizi çalar. Telefon faturalarını bırakmak için gelen postacıyı bilirsiniz. Sokakta oynayan çocuklar yan apartmanın çocuklarıdır. Köşedeki marketteki elemanlarla selamlaşarak eve gelirsiniz. Gecenin bir saati canınız bir şey isterse ararsınız, getirirler. 
Şehir merkezi sayılabilecek bir yerde yaşadıktan sonra sakinlik uğruna tepelere çekilme kararımı bir kez daha sorguluyorum izninizle...



12 Nisan 2013 Cuma

İlk Çekilişimiz Sonuçlandı!

Blogumuzun  ilk çekilişi sonuçlandı.
Şanslı isimler aşağıdadır:

Asiller

1. Hediye -Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Ormanlar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık) --> İngilizanahtarı
2. Hediye -Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Fırtınalar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık)  --> Şenay Gazoz Blog
3. Hediye -Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Bataklıklar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık) --> Özlem

Yedek
M Kemal Blog

Ödül kazananları tebrik ederiz. Çekilişe katlım için verdiğiniz e-posta adreslerinizden sizlerle temasa geçeceğiz. İki gün içinde asil adaylara ulaşamadığımız veya cevap alamadığımız durumlarda yedek adaya başvuracağız. Süre tahdidi yedek adaylar için de geçerlidir.













11 Nisan 2013 Perşembe

Olikia'nın Çekiliş Listesi!

Olikia'nın bu akşam yapılacak çekilişine katılmaya hak kazananlar aşağıdadır.
Çekiliş bu akşam saat 21:00'da yapılacaktır.
Çekilişimize katılan herkese bol şanslar!



Sıra NoİsimÇekiliş Hakkı
1ÖzlemBlog Üyeliği ve Çekiliş
2ÖzlemBlog / Facebook / Twitter Paylaşımı
3ÖzlemÇekilişi İlk Katılan Üye
4Özlem@MelisaIronhand Twitter Takibi
1Şenay GazozBlog Üyeliği ve Çekiliş
2Şenay GazozBlog / Facebook / Twitter Paylaşımı
3Şenay Gazoz@MelisaIronhand Twitter Takibi
1İngilizanahtarıBlog Üyeliği ve Çekiliş
2İngilizanahtarıBlog / Facebook / Twitter Paylaşımı
3İngilizanahtarı@MelisaIronhand Twitter Takibi
1m kemalBlog Üyeliği ve Çekiliş
2m kemalBlog / Facebook / Twitter Paylaşımı
3m kemalBlog Üyeliği ve Çekiliş

9 Nisan 2013 Salı

Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet


Hürriyet, Türkiye’nin en çok okunan gazete uygulaması Hürriyet E-Gazete’den sonra Hürriyet Tablet uygulamasını da hayata geçirdi. “Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet” sloganıyla tanıtılan ve Apple Store’da 1 numaraya yerleşen bu yeni uygulama kullanıcılar tarafından oldukça beğeniliyor.

2011 yılının Mart ayında hayata geçirilen Hürriyet E-gazete uygulaması bugün, Türkiye’nin en çok okunan tablet gazetesi olmayı başarmış durumda. Toplamda ücret ödeyen abone sayısı 16 bine ulaşarak, ücretsiz rakiplerinin ulaştığı rakamları geride bırakırken; Hürriyet okurları, E-Gazete uygulamasını günlük 50 bin, haftalık 350 bin kez ziyaret ediyor.

 Tablet okurunun beklentisinin farklılaşması ve ilgi alanlarının değişmesiyle, okurlar artık okuduğu haberin videosunu da izlemek, farklı spor dalları hakkında analizler okumak, dünyadan ilginç fotoğraflar görmek, içeriği 'parmağının ucunda' hissetmek istiyor. Hürriyet Tablet uygulaması tam da bu beklenti ve ihtiyacı karşılamaya yönelik hazırlanmış bir uygulama. Bir haftadır Apple Store’da en çok indirilen uygulamalar arasında 1 numarada yer alan Hürriyet Tablet’te, Manşet, Güncel, Ekonomi, Spor, Kelebek, Seyahat bölümlerinin yanı sıra Cumartesi ve Pazar eklerinin bambaşka yorumları yer alıyor. Günün videosu ve foto galeriler oldukça beğenilirken, HTML5 tabanlı bir uygulama olduğu için reklamverenler için de oldukça cazip. Tablet bilgisayarların tüm olanaklarını kullanan yeni Hürriyet Tablet uygulaması, App Store ve Android Market’te, ücretsiz. Bir bumads advertorial içeriğidir.

7 Nisan 2013 Pazar

Sefiller

Victor Hugo'nun en ünlü romanı Sefiller'i geç okuduğum klasiklerin arasına eklemiş bulunmaktayım. Kütüphanemizde yıllardır bulunan, fakat bir türlü elimin uzanmadığı kitap, müzikal olarak beyazperdeye yansıyınca okumadan geçmek istemedim.
Sefiller, Paris'in eski dönemlerindeki durumunu ve insanların yoksulluklarını anlatan çok dokunaklı bir kitap. Kitap, ana karakter Jean Valjean'ın kürek mahkumu olup hapishaneden çıkmasıyla toplum tarafından kabul edilmemesi ile başlıyor. Jean Valjean'a yardım eden kasabanın rahibi sayesinde Jean Valjean iyi bir insan olacağına ve insanlara yardım edeceğine söz veriyor ve kitabın ilerleyen sayfalarında da bunu okuyucuya ispatlıyor.
Jean Valjean, gittiği bir kasabada çok yardımsever birisi oluyor ve bir fikri sayesinde çok iyi paralar kazanıyor. Ne var ki, onun geçmişini bilen ve onu takip eden polis memuru Javert sayesinde tekrar kürek mahkumu olarak hayatına devam ediyor. Sonrasında ise kader onu minik Cosette ile buluşturuyor. Minik Cosette'in kaderini değiştiren Valjean, yine geçmişinden kurtulamıyor ve Javert onu buluyor. MinikCosette artık büyümüş olduğundan birine aşık oluyor ve aşkına karşılık buluyor. Paris'te başlayan kanlı isyana Cosette'in sevgilisi Marius da katılıyor. İsyanın bitmesiyle sular duruluyor ve her şey açıklığa ve sonuca kavuşuyor.
Yıllar önce kızkardeşinin çocukları için çaldığı ekmek yüzünden kürek mahkumluğuna çarptırılan Jean Valjean, hayatı boyunca bu damgayı yiyerek yaşamanın yükünü hissediyor.
Kitabın özet bir versiyonunu okumamdan dolayı daha çabuk ilerlemiş ve daha akıcı olduğunu düşünmüş olabilirim, fakat kitabın içeriğinin zenginliği ve karakterlerin yerli yerine oturmasıyla da kitap farkını gösterdi. Kitabın dili akıcı olmakla birlikte, hiçbir yerinde sıkıcı olabilecek bir bölüm bulunmuyor. Sadece klasik olmasından dolayı değil, konunun derinliği, karakterler, tasvirler ve anlatımdan dolayı da kesinlikle okunması gereken bir kitap.
İyi okumalar dilerim.
Not: Kitabın film versiyonunu en kısa sürede izleyip onun da analizini yapmak hedefindeyim.

5 Nisan 2013 Cuma

Olikia'nın Çekilişine Katılmak İçin Son 5 Gün!

Efendim, sıra geldi Olikia'nın blogunun çekilişine... 
1.yılı atlayalı çok olmuş, 2. yıl da yazısız geçmiş, 3.yılda toparlanır gibi olmuş ve 4.yılda dolmuş. Yonca'nın bloguyla dönmüş olduğumuz blog dünyasında bu sefer daha çok yazıyla bulunmayı umut ediyoruz.
Çekilişi 10 Nisan'da sonuçlandırıp şanslı kişilere hediyelerini göndermek istiyoruz.
Davetimiz herkes için açıktır. 




Şanslı 3 kişiye gidecek hediyelerimiz şöyle:

1. Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Ormanlar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık)
2. Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Fırtınalar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık)
3. Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Bataklıklar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık)

Doğa senfonileri, Savoy Senfoni Orkestrası'nın dinlendirici notalarıyla birleşen doğa seslerinden oluşuyor. Doğa senfonileri, terapi amaçlı kullanılabildiği gibi, dinlenmek ve kafasını dinlemek isteyen herkes tarafından dinlenebilir. Ayrıca yoga, meditasyon ve pilates gibi aktiviteler için de fon müziği olarak kullanılmak üzere idealdir.

Son katılım tarihi 10 Nisan 2013.

Çekilişe katılmak için yapmanız gerekenler şöyle:

1.  Olikia'nın bloguna üye olmanız (Yahoo, Google, Twitter hesaplarınızdan kolayca üye olabilirsiniz) (Zorunlu)
2. Blog çekilişimizi varsa blogunuzda linki ve görseliyle duyurmanız, linkini bu kaydın yorum kısmında paylaşmanız (Bu ikinci çekiliş şansı getirecektir),
3. Yonca'nın Facebook sayfasını beğenmeniz  
4.  @MelisaIronhand adlı twitter hesabımı takibe almanız,
5.  Facebook sayfanızda ve Twitter hesabınızda çekilişi paylaşmanız.          (Bu üçüncü çekiliş şansı getirecektir)

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra bu kaydın altına yorum yazmanızı ve mail adresinizi eklemenizi rica ediyoruz. Yurt dışına gönderim yapamıyoruz. Yurt içi gönderim bize aittir.

Çekiliş web tabanlı bir uygulama olan "random.org" aracılığıyla yapılacak ve video olarak kaydedilecektir.
Çekiliş sonucunu videosuyla beraber 11 Nisan'da paylaşıyor olacağız.

Herkese bol şanslar!


2 Nisan 2013 Salı

Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor



Sanat, tıp ve iş dünyası, kalp hastası çocuklar için el ele veriyor. Ünlü ressam Renée Niklan’ın 17 eseri, 10-14 Nisan tarihlerinde Ekavart Gallery’de sergileniyor. Ekavart Gallery nerede diyenlere, işte adres:  The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza, No: 15, Gümüşsuyu-İstanbul. Sergi, çarşamba-cuma günleri 11.00-18.30, cumartesi günü ise 12.00-18.30 saatleri arasında gezilebilir.


Bu serginin diğerlerinden farkı ne derseniz, salt bir resim sergisi olmanın ötesinde bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıdığını söyleyebiliriz. Sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelirin tamamı, gelişmekte olan ülkelerde doğuştan ya da sonradan kalp hastası olan çocukların tedavi edilmesi için kullanılacak. Tedavileri, bu işe gönül vermiş bir avuç tıp insanının kurduğu Herkes İçin Kalp Derneği (www.cptg.ch) gerçekleştirecek. Dernek, modern tıbbın sunduğu olanaklardan yararlanamayan bu çocukların İsviçre’de ya da kendi ülkelerinde ücretsiz tedavi olmalarını sağlıyor.


Ne yazık ki, gelişmekte olan ülkelerde her yıl yaklaşık 2 milyon çocuk kalp bozukluklarıyla doğuyor ve bu çocukların yarısı maddi kaynak veya sağlık sektöründeki insan kaynağı yetersizliği nedeniyle ilk iki yıl içinde yaşamını yitiriyor. Bu ülkelerde açık kalp ameliyatı olmayı bekleyen çocukların sayısı ise 8 milyonu buluyor.

Herkes İçin Kalp Derneği’nin kurucusu Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos. Kalangos, iki kez Nobel Tıp Ödülü’ne aday gösterilmiş bir kalp cerrahı. Bu alanda 14 ayrı teknik geliştirmiş. Son 100 yılın en iyi cerrahlarından biri olarak tanınıyor. Ayrıca, dünyanın en prestijli tıp ödüllerinden Fransız Tıp Akademisi Ödülü’ne sahip.

Sergi, Alvimedica’nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, hayır amaçlı bu tür etkinliklere özel önem veriyor ve Herkes İçin Kalp Derneği’ni yürekten destekliyor.


Niklan’ın mutluluk, umut ve sevgi mesajları içeren eserlerinden oluşan  “Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor” temalı sergisini mutlaka görün. Gidemem diyorsanız, sergiyi Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv’de de izleyebilirsiniz. Resimler, yüreğinizi ısıtacak…

Hem dernek hem de sergi hakkında şuradan bilgi alabilirsiniz: http://alvimedica.com/hearts-for-all/tr/

Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.