Son Yazılar

Efsanevi Büyücü Harry Potter

Yazarı J.K. Rowling'in hayatını değiştiren büyücü Harry Potter'ın kitap serisi küçük büyük demeden tüm dünyadan insanların ilgisini çekti ve seriler bir solukta okundu. Ben de serinin ilk üç kitabını ve filmini paralel olarak okuma şansına eriştim, fakat dördüncü kitaptan itibaren sadece filmlerle yetinmek zorunda kaldım. Kitabın hikayesi bilindik olmasına rağmen, bir kez daha paylaşmak istiyorum.
Harry Potter, annesinin ve babasının kötü büyücü Voldemort tarafından öldürülmesi sonrasında teyzesi ve eniştesinin yanında sıradan bir hayat sürmektedir. Ta ki bir gün baykuşlar tarafından Hogwarts cadılar okulu tarafından kabul edildiğine dair bir mektup alana kadar... Birinci sınıfı okumak üzere 9 3/4 peronundan trene binmek üzere tren istasyonuna giden Harry'nin hayatı artık çok renkli olur. Okulda yaşadığı maceralar onun gerçekleri anlamasına, Voldemort'un hayatına dair birçok ipucuna erişmesine ve Hogwarts'a ait birçok sırrın çözülmesine vesile olur. Harry'nin okulda sevenleri olduğu gibi düşmanları da vardır ve ona zarar vermek için ellerinden geleni yaparlar.
Harry'nin iki yakın arkadaşı Hermonie Granger ve Ron Weasley her zaman Harry'nin yanında olduklarından 3 kafadar birçok kez okulun yönetimi tarafından yakalanırlar.
Filmin ilk serileri daha çok macera içermesine rağmen son kitap artık düğümün çözüldüğü ve Voldemort'un tek vücut olarak ortaya çıkmasından dolayı karanlık tablonun arttığı bir film olarak dikkat çekiyor.
Serinin kitapları kadar filmleri de heyecan verici. Soluk soluğa izleniyor. Hatta bazı filmlerde bu serinin çocuk kitabı olarak belirlenmesinin çok da doğru olmadığını düşünüyorum. Filmde çocukluklarıyla başlayan hikaye gençlik yıllarıyla bitmesinden dolayı her çocuğun ne kadar da çok büyüdüğüne bir kez daha şahit oluyorsunuz.
7'den 70'e insanların ilgisini çekebilecek bu kitap serisini kesinlikle tavsiye ederim, hiç olmazsa film serisi de izlenerek Harry Potter hafızalara kazılmalı.
İyi okumalar, iyi seyirler...

Hiç yorum yok