Son Yazılar

Londra Bulvarı

Londra Bulvarı, yazar Ken Bruen'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış. Senaryosu William Monahan tarafından yazılmış, yönetmenliğini de yine Monahan üstlenmiş.
Hikayesi ise şöyle:
Hapisten yeni çıkan Harry Mitchel, geçmişinden sıyrılmak ve temiz bir hayata yelken açmak ister. Ne var ki, geçmişi onun peşini bırakmaz ve Londra'nın ünlü mafya babalarından Gant'ın eline düşürür.
Bu sırada Mitchel, dünyaca ünlü güzel oyuncu Charlotte'un koruması olmak üzere teklif alır. 
Dilenci Joe'yla ayrı bir dostluk ilişkisi olan Mitchel, bir gün Joe'nun her zaman olduğu yerde olmadığını görür ve araştırması sonucu genç bir futbolcu tarafından öldürülmeye çalışıldığını öğrenir. Hastanede Joe'yu ziyaret eden Mitchel, bu olayun peşini bırakmayacağına dair söz verir.
Bir yandan Charlotte ile aşk yaşayan Mitchel'in başı mafya babası Gant'la beladadır. Gant, Mitchel'ın onunla çalışması için elinden gelen tüm yolları dener.
Mitchel, Charlotte ile Amerika'ya kaçmak üzere planlar yaparken bela onu çağırır ve üzücü bir sona doğru film biter. 
İngiliz filmlerindeki tipik mafya hikayesinin bir benzeri bu filmde karşımıza çıkıyor.  Bol küfürlü, saf İngiliz aksanı konuşmalar dikkat çekiyor. Oyunculuk gayet başarılı. Film sonunu merak ettirerek ilerliyor. Yer yer kanlı sahnelerin olmasından dolayı izlerken zorluk çektiğimi itiraf etmeliyim. 
DVD keyfine uygun bir filmdir, İngilizce küfür öğrenmek adına da izlenebilir...
Filmin imdb notunu görmek isteyenler lütfen linke tıklayınız: London Boulevard - imdb

Hiç yorum yok