Son Yazılar

Olağanüstü Tavsiyeler

Ünlü ABD'li reklamcı George Lois'in Türkçe'ye de çevrilen kitabının adı Olağanüstü Tavsiyeler (yetenekli kişiler için!) adlı kitabını henüz bitirdim. Kitap çok kolay okunabilen, bol resimli ve kilit kelimelerle çok fazla oyalamadan mesajını veriyor.
Kitabın ilk sayfalarını çevirdiğinizde çok çarpıcı bir soru göze batıyor. Dünyada 4 tip insan olduğunu söyleyen yazar, eğer tembel ve zekiysek bu kitabı okumamız gerektiğini, aptalsak ve beraberinde tembel veya çalışkansak bu kitabı hemen rafa kaldırmamız gerektiğini öğütlüyor.
Mad Men dizisine ilham kaynağı olan başarılı reklamcı George Lois, Yunan asıllı bir aileden geliyor. Babası çiçekçilik yaparak geçimini sağlıyor George Lois'in. Lois hayatı boyunca okul zamanı hep çalıştığını, çalışmanın çok önemli olduğunu sık sık kelime aralarında vurguluyor.
Kitabın içeriğinde içimizdeki potansiyeli çıkarmamızı sağlayacak 120 yol var. Her bir yolda kendi hayatından örneklerle konuyu destekliyor yazar. Yaratıcı olmak için illa ilham gelmesini beklememek gerektiğini, Büyük Fikir için grup çalışmasının yararsız olacağını, eğer yaratıcı olmak istiyorsak cesur olmamız ve yeniyi bulmamız gerektiğini iletiyor kitabında. Zaman zaman müşterileriyle ters düşen reklamcı, doğrunun peşinden gitmemiz gerektiğini ve aksi durumda da arkamıza dönüp gitmemiz gerektiğini savunuyor.
Kitabın sonunda da Samuel Beckett'in ünlü sözünü yinelemiş yazar. 
"Hep denedin. Hep yenildin. Olsun.... Yine dene. Yine yenil. Daha iyi yenil."
Yetenekli olduğunuzu düşünüyorsanız okumanızı tavsiye ederim.





1 yorum:

  1. "Hep denedin. Hep yenildin. Olsun.... Yine dene. Yine yenil. Daha iyi yenil."

    Şu cümleyi benim orta okul hocamda kullanmıştı bize karşı futbol maçlarımızda, bizde ne bilgili adam diyorduk meğersem kitaptan çalmış :/

    YanıtlaSil