Son Yazılar

Muppet'lar (The Muppets)

How I Met Your Mother dizisinden tanıdığımız Jason Segel, hayalindeki sinema filmiyle karşımıza çıkıyor. Hep Muppet'ları çok sevdiğini ve böyle bir film yapmak istediğini belirten oyuncu, filmin senaryosunun yazılmasına katkıda bulunanlardan.
Smalltown (Küçük kasaba) adlı yerde yaşayan Gary ve Walter adındaki iki kardeş Muppet'ların çok büyük hayranlarıdır. Gary büyüdükçe büyür, ama Walter hep Muppet gibi kalmıştır.
Gary ve kız arkadaşı Mary 10. yıldönümlerini kutlamak üzere Holywood'a gideceklerdir ve efsanevi Muppet stüdyosu da Holywood'dadır. Walter'ın çok sevineceğini bilen Gary, ona da bir bilet alarak Walter'a süpriz yapar. Hep birlikte yola çıkarlar. Ne var ki, ünlü Muppet stüdyosu hayalet bir mekana dönmüştür. Binaların içi girilemez hale gelmiş, kapılar sarı bantlarla çevrilmiştir. Yollarına devam eden Gary ve Mary çiftinin arkasından gizlice Kermit'in ofisine giren Walter, ünlü petrol milyarderi Tex Richman'ın konuşmasına tanık olur. Araziyi satın alan Tex Richman, bir sözleşme imzalamıştır ve sözleşmeye göre Muppet'ların stüdyolarının bulunduğu arazinin bir süre sonra Tex Richman'a geçeceği yazmaktadır. Muppet'lar, 1 milyon dolar bulurlarsa stüdyolarını geri alabileceklerdir. Walter bunları duyduktan sonra çığlık atma krizine girer ve sakinleşene kadar bağırır. Sakinleştikten sonra durumu Gary ve Mary'ye aktarır ve sonrasında üçlü Kermit'in evinin yolunu tutar. Evi bir şekilde bulurlar ve Kermit'e durumu izah ederler. Yapılacak son bir şey vardır. Bir seferlik de olsa tüm Muppet'ları toplamak ve bir şov düzenlemek ve gerekli bağışın yapılmasını sağlamak. Şovun sonunda kazanılacak para ise Muppet'ların kurtulup kurtulmayacağını belirleyecektir.
Ekibi biraraya getirmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını gören Kermit'e Gary ve Walter destek verir. En zoru da Vogue dergisinde moda editörü olan ve Paris'te yaşayan Miss Piggy'dir. Miss Piggy ekibe dahil olmak istemez ve Fozzie'nin eski grubu Moopets'lardaki Miss Piggy taklidi domuzla yola devam edilir. Provalar başlamışken Miss Piggy koca bavuluyla belirir. Böylece tüm ekip bir araya gelir ve şov için hazırlıklar devam eder.
Muppet'ların şovlarının geleneği olan ünlü sunucuyu bulmak işi ise Animal'a düşer ve sinir yönetimi terapisinden arkadaşı Jack Black'i kaçırarak sunuculuk yaptırırlar.
Bu sırada Mary de Gary'nin ilgisizliğinden şikayet ederek eve geri döner ve Gary de peşinden gider, Walter ise hayalini gerçekleştirmek üzere Muppet'larla kalacaktır.
Film boyunca sevilen karakterler nostalji yaşamama yol açtılar, bazı hatırlamadıklarıma ise çok güldüm. Jason Segel dostlarını da misafir oyuncular olarak oynatmış ve o da filme ayrı bir renk katmış.
Henüz izlememiş olanlara kesinlikle tavsiye ederim.


Hiç yorum yok