Son Yazılar

Kazanmak İstiyorsanız...

General Electric firmasının gelmiş geçmiş en başarılı CEO'su Jack Welch'in emekli olduktan sonra yazdığı kitabın orjinal ismi "Winning". Kitabın adı Türkçe'ye "Kazanmak İstiyorsanız" olarak çevirilmiş.
Kitap, Welch'in yıllar boyu gittiği seminer, toplantı ve organizasyonlarda karşılaştığı sorular ve insanlarla sohbetleri esnasında merak edilen konulardan yola çıkarak yazılmış. Ziyaret ettiği birçok ülkede bulunan çalışanlar aslında benzer sorular ve sorunlarla karşılaşmışlar ve Jack Welch'in önerisini almak istemişler. Bunun üzerine Welch konuları derleyerek bir kitap haline getirmiş. 
Kitap aslında çalışan insanlara bir yol haritası şeklinde yaklaşıyor. Önce işe alınma konusunda inceliklerden bahsediyor, sonrasında çalışma yaşamını ve davranış biçimlerini ele alıyor. Daha sonra liderlik konusunda bilgilerini aktarıyor. Kitabın ilerleyen bölümlerinde yöneticilere (liderlere) nasıl lider seçeceklerini, yerine önerecek adaylarda hangi özellikleri görmeleri gerektiğini kendi deneyimlerinden yola çıkarak aktarıyor.
Kitap teorik bilgiden çok deneyim içermesiyle diğer kişisel gelişim kitaplarından ayrılıyor. Jack Welch, GE firmasının gelişimine sağladığı katkıyı okuyucuları için de sağlıyor. 
Bu tarz kitaplardan hoşlanıyorsanız tavsiye ederim. 

Hiç yorum yok