Son Yazılar

Kitap Hırsızı

Ölüm meleğinin gözünden küçük kız Liesel'in hayat kesitine tanık olduğumuz film, Nazi Almanya'sında Cennet Sokağı adında bir yerde geçiyor. Tren yolculuğuyla evlat olarak verilecekleri aileye doğru yol alan kardeşler ve annelerini kötü bir süpriz bekler. Liesel'in kardeşi maalesef yolculukta hayatını kaybeder ve yolda bir mezarlığa gömülür. Liesel ise teslim edileceği aileye doğru yol alır. 
Başlangıçta Liesel'e iyi davranmayan bakıcı annesi, daha sonra onu sahiplenir. Babası ise Liesel'ın kardeşinin cenazesinde çaldığı kitabı bulur ve Liesel'a okuma yazma öğretmeye başlar, kitap okurlar, Liesel yeni kelimeler öğrenerek ilerler.
Fakat evlerdeki tüm kitaplar toplanmakta ve yakılmaktadır. Yakım sırasında Liesel'in bir kitap çaldığını fark eden belediye başkanının eşi ona kitaplarını ödünç verir ve Liesel böylece bir sürü kitap okuma şansı elde eder. 
Aynı zamanda babasının vefa borcundan ötürü bir Musevi kaçağı evlerinde saklamak zorunda kalırlar ve Liesel Max ile bir dostluk geliştirir.
En yakın dostu olan Rudy'den bu sırrı saklamaya çalışan Liesel çok zorlanır. 
Markuz Zusak'ın romanından adapte edilen ve zaman zaman çok acıklı olabilen film, dokunaklı hikayesi ve çarpıcı sonuyla izlemeye değer...
İyi seyirler dilerim.




2 yorum: