Son Yazılar

Korkma Ben Varım

Murat Menteş'in ikinci kitabı olan "Korkma Ben Varım", Dublörün Dilemması ile aynı tatta bir roman. Kitaptaki karakterlerin isimleri yine çok kafiyeli veya anlamlı, Abidin Dandini, Şebnem Şibumi, Hayati Tehlike, Müntekim Gıcırbey, Enver Paşa, Fuat Atıf Tufa.
Gönül İşleri Bakanlığı'ndaki şeyh heyetinin katledilmesini konu alan roman, bakanlık müsteşarı Fuat'ın nam-ı diğer Fu'nun ağzından anlatımla başlıyor. "Aşkart" ile insanların aşklarını tescilleyen Gönül İşleri Bakanlığı bir gün korkunç bir sahneye tanıklık eder, tüm heyet üyeleri dehşet verici bir şekilde katledilir. Olanları bir gün önce rüyasında gören Fu ise bakanlıktaki görevlileri uyarmasına rağmen, bu cinayetin önüne geçemez. Fu'nun yapabileceği tek şey katledilen değerli şeyhlerin kanlarını yerde bırakmamak adına katillerini bulmaktır. 
Fu'nun katilini bulma hikayesinde yolumuza bir sürü kahraman ve hikayeleri çıkıyor ve bizi ilginç bir sona sürüklüyor. Kitabın ilk kısmı biraz ağır görünse de, sonraki sayfalarda elinizden bırakamayacağınız bir kıvama geliyor. Bölüm başlarındaki özlü sözler de çok anlamlı. 
Her karakter, nev-i şahsına münhasır ve hikayelerini okurken birebir yaşatma özelliğine sahip. 
Murat Menteş artık benim için okunması gereken, takip edilmesi gereken yazarlar listesinde. Sizlere de tavsiye ederim...



Hiç yorum yok