Son Yazılar

Mutlu ve Gururlu

Eğitim ailede başlar. Ağaç yaşken eğilir, ama eğildiği bahçe de önemlidir. Aile içinde çocuğunuza iyi davranış örneklerini ancak yaparak öğretebilirsiniz, nasihatle insanlar öğrenseydi şimdi tüm çocuklar dahi, gençler tecrübeli yaşlılardan daha bilgili olurlardı.
İnsanoğlu ne kadar akıllı olsa da öğrenme işi tecrübeye dayanıyor. Yaşla birlikte öğrendiklerini analiz yeteneği gelişiyor, tecrübelerin yenilen kazıklar olmasıyla beraber, çok da tatsız olmayan şeylerden de insan mutlaka ders çıkarabiliyor.
Ailelerin bu yüzden çocuklarını yetiştirirken ileride mutlu ve gururlu olmaları için çok dikkatli davranmaları gerekiyor. Yanlış yolu bir kez gösterirsek, doğru yolu gösterdiğimize kim güvenecek?
Ailemin bana öğrettiği en güzel şey, insanlara karşı dürüst olmak. Dolambaçlı yollardan geçerek kendimi yoramam, düz yoldan giderim, huzurumu bozmam. 
Eğer bir insan, sanatçı değilse, dünyaya bırakabileceği en önemli eser çocuğudur. Bu yüzden eserlerimize gerekli özeni göstermemiz gerekir. Aksi halde onları mutluluk ve gururla görebilecek şerefe erdiğimizde pişmanlık yaşamamız kaçınılmaz olacaktır.

Hiç yorum yok