Son Yazılar

Limit Yok

Filmin orjinal adı da çeviriyle birebir aynı: "Limitless". Eğer beynimizin %100'ünü kullansaydık neler yapardık, bir düşündünüz mü? 
Daha ilk sayfasını dahi yazamadığı bir kitabı olan yazar Eddie Morra eski eşinin kardeşine rastladığında hayatı geri dönülemeyecek bir biçimde değişir. Bu rastlantı öncesinde kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir Eddie.  1,5 saat evli kaldığı eşi Melissa'nın kardeşi Vernon Eddie'ye çok etkili bir haptan bahseder. Hap satışa sunulmak üzere denenmektedir. Beyninin %100'ünü bu hapla kullanabileceğini vaat eder ve Eddie'ye denemesi için bir sihirli haplardan bir tane verir. Eddie ilk önce pek razı olmasa da hapı ve Vernon'un kartvizitini alarak oradan uzaklaşır. Ne var ki, Eddie hapı dener denemez kitabını bitirecek ve yayınevine teslim edecektir. Bu etkiyi yaşadıktan sonra Eddie Vernon'un kapısını çalar ve haplardan daha fazla ister.
Eddie hapı kullandıkça yatırım sihirbazı haline gelir ve zengin yatırımcıların dikkatini çeker. Bunlardan biri de Carl van Loon'dur. Eddie'yi yatırım danışmanı olarak işe alır. Eddie artık hapsız yaşayamaz olmuştur. Tabii bu kadar etkili olan hapın yan etkileri de vardır. Günden güne daha rahatsız edici şekilde ortaya çıkan yan etkilerle de boğuşmak zorunda kalan Eddie, bir gün takip edildiğini fark edince soluğu eski sevgilisi Lindy'nin yanında alır.
Eddie günden güne güçlenmektedir, aynı zamanda etrafı da her geçen gün tehlikelerle dolmaktadır.
Film konusu itibariyle merak uyandırıyor. Herkesin hayalinde olan bir şeyi yapan bir adamı izledikçe hayranlık duyuluyor.
Yazar Alan Glynn'in çok satan ilk romanından uyarlama olan bu filmin yönetmeni de The Illusionist filminin de yönetmeni olan Neil Burger. Film uluslararası film veri tabanı www.imdb.com'da da 7.3 puan almış.
Farklı senaryosu ve ilgi çekici konusuyla beni izlemeye teşvik etti bu film. Evde DVD keyfine dahil edebilirsiniz.
Keyifle izleyiniz.

Hiç yorum yok